Werkbroeken

Wat zijn werkbroeken?

Werkbroeken zijn broeken die door uw werknemers worden gebruikt tijdens werkzaamheden. Het is een soort werkkleding of bedrijfskleding. Vaak worden werkbroeken gebruikt in combinatie met werkjassen.

Hiervoor moeten ze vaak - afhankelijk van de werkzaamheden - aan bepaalde eisen voldoen. Dit kan praktisch zijn maar ook gaan om een beschermende werking tegen arbeidsomstandigheden of weersomstandigheden.

Ook kunnen werkbroeken worden gekozen op basis van de huisstijl en kleuren van uw bedrijf.

Praktisch

Een werkbroek moet vooral praktisch zijn voor de werkzaamheden. Moet uw personeel veel gereedschap of andere materialen bij zich dragen? Dan zijn er werkbroeken met veel zakken.

Als uw werknemers veel knielen tijdens het werk dan is het verstandig om te kiezen voor een werkbroek met kniebeschermers. Of een werkbroek met kniezakken waar bescherming in kan worden gedaan.

Er zijn ook werkbroeken specifiek voor bepaalde doelgroepen. Zoals dameswerkbroeken en kinderwerkbroeken.

JMP Wear werkbroek brandvertragend

Weersomstandigheden

Er zijn ook werkbroeken die moeten voldoen aan specifieke eisen. Bijvoorbeeld aan weersomstandigheden. Er zijn speciale winterwerkbroeken voor werkers die in de winter buiten werken. Speciale regenwerkbroeken houden uw werknemers droog, wat een stuk comfortabeler werkt.

Arbeidsomstandigheden

Behalve weersomstandigheden zijn er ook arbeidsomstandigheden die invloed hebben op te de kiezen werkbroek. Wordt er gewerkt met een kettingzaag, dan is een zaagbroek onmisbaar. 

Wordt er gewerkt met een chemische stoffen dan is een werkbroek met chemische bescherming noodzakelijk. 

Bepaalde werkbroeken zijn specifiek voor speciale beroepen of branches. Bijvoorbeeld diepvrieswerkbroeken voor werknemers die in diepvriesruimtes werken. Foodwerkbroeken of voedselwerkbroeken voor werknemers die met levensmiddelen/voedsel werken bijvoorbeeld in de levensmiddelenindustrie, catering of horeca en koksbroeken specifieks voor koks.

Voor werkzaamheden met open vuur of lassers zijn er brandwerende / vlamwerende werkbroeken zoals lasbroeken.

Als er gewerkt wordt in een brandgevaarlijke omgeving zijn antistatische werkbroeken erg handig omdat een vonkje dan niet op zijn plaats is.

Antistatisch komt meestal voor in combinatie met brandwerend: brandwerende antistatische werkbroeken.

Bij werkomstandigheden met minder zicht of waar het door de situatie belangrijk is dat werknemers beter worden gezien (zoals wegwerkzaamheden) zijn er werkbroeken met verbeterde zichtbaarheid door felle fluoriserende kleuren: fluoriserende werkbroeken. Vindt het werk plaats in het donker dan zijn er reflecterende werkbroeken. Deze zijn voorzien van reflecterende strepen.

Uiteraard zijn combinaties ook mogelijk. Zoals fluoriserende reflecterende antistatische brandwerende regenbroeken.

 

Blaklader 1576-1509 fluor-gele werkbroek

 

Kort, lang of afrits

Net als bij gewone werkbroeken zijn werkbroeken beschikbaar met korte of lange pijpen. Korte werkbroeken zijn prettiger in de zomer als het warm weer is. Nadeel is dat ze geen bescherming bieden aan de onderbenen. Naast korte werkbroeken zijn er ook werkkilts.

Helaas is het in Nederland meestal geen mooi weer en zult u meestal lange werkbroeken nodig hebben. Deze bieden als de broek een beschermende werking heeft ook bescherming aan de onderbenen.

Voor wie het beste van beide wil zijn er afritswerkbroeken.

 

Blaklader Regenbroeken zware kwaliteit groen

 

Assortiment

Hier onder ziet u een deel van ons assortiment werkbroeken.

Woltex levert een uitgebreid assortiment werkbroeken van o.a. de merken: Blaklader, Brams Paris, PKA, Helly Hansen, Tricorp, JMP Wear, Economy, Noname, Mascot, Portwest, Havep, M-WEar en Santino.

Ons assortiment is groter dan onze webshop, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als u niet vindt wat u zoekt. 

Woltex vragen offerte bedrukken tevreden bedrijfskleding

Deel deze pagina
Delicious Digg Facebook Stumbleupon Twitter Reddit Google Bookmarks